SUYA MAKO (GRILLPOEDER)

 

Dit poeder is vooral geschikt om er schape- of geitevlees mee in te wrijven alvorens het op de barbecue te leggen.

 

1 kopje gedroogde maļskorrels

1 eetlepel bloem

1 eetlepel cayennepeper

½ theelepel gemberpoeder

2 eetlepels paprikapoeder

2 eetlepels kerriepoeder

1 eetlepel gemalen pinda’s

½ theelepel nootmuskaat

 

Rooster de maļs 8 minuten in een droge koekepan en vermaal de korrels in de keukenmachine.

Roer het maļsmeel door de bloem en voeg de overige ingrediėnten toe met 1 theelepel zwarte peper en 1 theelepel witte peper.

Bewaar het grillpoeder in een luchtdicht afgesloten glazen potje.

 

land : Burkina Faso

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah