SUPUYA PAPAI (PAPAJASOEP)

 

Het Tanzaniaanse voedsel laat zich niet gemakkelijk beschrijven: het is misschien het gemakkelijkst te classificeren als een lokale variant van het universele Afrikaanse voedsel met een sterke tropische inslag. Door het royale aanbod van fruit in dit land zijn er ook veel recepten om het te verwerken. Deze ongewone, maar heerlijke soep gemaakt van pawpaw (papaja) is daar een voorbeeld van. De soep kan warm of koud geserveerd worden.

 

1 middelgrote, onrijpe papaja; deze moet stevig aanvoelen als erop gedrukt wordt

5 g (1 theelepel) boter

1 grote ui, fijngehakt

500 ml bouillon

zout en peper naar smaak

250 ml room

1 theelepel verse, gehakte bieslook

 

Schil de papaja en snijd hem in stukjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de papaja en de ui, maar laat ze niet bruin worden. Voeg bouillon en zout en peper toe en laat dit pruttelen tot de papaja zacht is. Doe dan alles in een blender en klop het glad. Voeg de helft van de room toe en klop deze erdoor.

Dient u het koud op, zet het dan op een koele plek tot het koud is; schenk er voorzichtig de rest van de room op en bestrooi dit alles met gehakte bieslook alvorens te serveren.

Wilt u het warm opdienen, voeg dan de helft van de room toe, zet de pan terug op de warmtebron en laat de soep langzaam warm worden. Voeg dan de rest van de room toe en strooi de bieslook er voor het opdienen over.

 

4 - 6 personen

 

land : Tanzania

gerechtsoort : soep

 

bron : De Afrikaanse keuken wereldwijd / Dorinda Hafner