STOOFSCHOTEL VAN CHAMPIGNONS EN AUBERGINE

 

In het zuiden van Ghana laat men ma´smeel fermenteren, waarna er balletjes van gemaakt worden die kenkey heten. De balletjes worden gestoomd en in maisbladeren verpakt. Dit zijn populaire hapjes die je op straat kunt kopen, met een beetje gepureerde tomaten, uien en chilipepers of vis. Ghana was het eerste West-Afrikaanse land dat een brouwerij had. Tegenwoordig worden er vele bieren gebrouwen, zoals Gulder, Star, ABC en Club.

 

1 aubergine, in blokjes gesneden

225 g champignons, in plakjes gesneden

2 tomaten, in stukjes gehakt

1 ui, in dunne ringen gesneden

╝ theelepel chilipeper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt, of ╝ theelepel chilipoeder

120 ml kookvocht van de aubergine

olie

zout

 

Doe de blokjes aubergine in kokendwater en kook ze 5 - 10 minuten, tot ze gaar zijn. Giet ze af, maar bewaar het kookvocht. Pureer ze grof.

Fruit ondertussen de uitjes 5 - 8 minuten in de olie en voeg dan de champignons, de tomaten, de chilipeper of het chilipoeder en wat zout toe. Laat alles zachtjes sudderen tot de tomaten en de champignons gaar zijn.

Roer er vervolgens de gepureerde aubergine en het kookvocht doorheen en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken. Roer alles af en toe even om, zodat de stoofschotel mooi gelijkmatig van consistentie wordt.

 

2 - 4 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : veganistisch gerecht

 

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells

 

Ghana Home