STOOFSCHOTEL MET KIP, PRUIMEN EN HONING

1 in 8 stukken verdeelde kip van ca. 1500 g
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
50 g boter
1 theelepel kurkuma
mespuntje gemalen saffraan
1 pijpje kaneel
zout
peper
5 dl water
250 g gedroogde en ontpitte pruimen
dl honing
1 eetlepel olijfolie
75 g gepelde amandelen
1 eetlepel sesamzaadjes

Doe de stukken kip met de kleingesneden ui, de boter, de kurkuma, de saffraan, het pijpje kaneel, wat zout en peper en het water in een pan en breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukjes kip 45 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Voeg de pruimen toe en stoof alles nog 15 minuten. Voeg de honing toe en laat het gerecht zonder deksel op de pan nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

Verhit de olijfolie in een koekepan en bak hierin de amandelen lichtbruin en knapperig.

Rooster het sesamzaad in een niet ingevette koekepan tot het knapperig is.

Bestrooi het gerecht met de gebakken amandelen en het geroosterde sesamzaad.

Geef hierbij rijst of vers ongerezen brood en een salade.

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa

Noord-Afrika Home