STOKVISCURRY

 

450 g stokvis, in water geweekt

3 eetlepels arachideolie

1 ui, fijngehakt

3 tenen knoflook, fijngehakt

1 grote groene paprika, zaadlijsten verwijderd, kleingesneden

2 aardappelen, geschild, in blokjes

4 tomaten, ontveld en kleingesneden

1 theelepel gemalen korianderzaad

snufje chilipoeder

zout en zwarte peper naar smaak

4 eetlepels gebrande pinda’s, grofgehakt

vers korianderblad

 

Laat e stokvis minstens 3 uur weken. Spoel hem goed af en laat hem uitlekken. Doe de vis in een pan, overgiet hem met water en breng dit aan de kook. Laat de vis 10 minuten koken en giet hem af. Verwijder het vel en de graten. Snijd de vis klein. Verhit de olie in een zware pan en bak uitjes, knoflook en groene paprika tot ze zacht zijn. Voeg aardappelen, tomaten en specerijen toe en laat alles 5 minuten sudderen. Voeg de pinda’s en stukjes vis toe en laat alles sudderen tot vis en groenten gaar zijn. Bestrooi met korianderblad. Serveer hierbij rijst.

 

4 personen

 

land : Tanzania

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai