SQUIRREL ALL-IN-ONE (STOOFSCHOTEL VAN EEKHOORN)

 

3 eekhoorns of 1 haas

1 kopje gedroogde ma´skorrels

200 g witte bonen

4 plakken yam

3 okra’s

4 uien, fijngehakt

1 glas droge rode wijn

paneermeel

Ż theelepel groene peperkorrels

1 chilipeper, fijngehakt

2 eetlepels tomatenpuree

arachide-olie

 

Laat de ma´skorrels en de bonen een nacht weken. Kook ze de volgende dag apart in weinig water gaar.

Verdeel de eekhoorns in hanteerbare stukken en wrijf ze in met zout. Snijd de yams en de okra’s klein.

Stoof het vlees met de helft van de uitjes in weinig water onder af en toe roeren gedurende 15 minuten in een niet afgedekte pan.

Blus af met de rode wijn, doe het deksel op de pan en laat het vlees nog 20 minuten op een middelhoge warmtebron zachtjes koken.

Neem het vlees uit de pan, dep het droog metkeukenpapier en haal het door het paneermeel. Zet het stoofvocht apart.

Verhit de olie en braad het vlees hierin aan. Voeg de rest van de uitjes toe en fruit ze glazig.

Doe het vlees met de uitjes weer in het stoofvocht. Voeg achtereenvolgens de yams, de ma´s, de bonen, de okra’s de peperkorrels en het pepertje toe. Roer de tomatenpuree door de saus.

Laat het gerecht onder veelvuldig roeren in 40 minuten gaar worden.

 

4 personen

 

Een dag van tevoren beginnen.

 

land : Ghana

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home