SPINAZIESALADE

 

De Egyptische variant op de alom bekende Griekse Tjatjiki.

 

500 gram spinazie

1 vleestomaat

2 eetlepels pijnboompitten

1 teentje knoflook

1 eetlepel verse groene peperkorrels

zout

1 deciliter yoghurt

 

Breek de steeltjes van de spinaziebladeren. Kook de spinazie gedurende 2 minuten in wat water niet te gaar. Schep tijdens het koken een paar keer om zodat de bladeren regelmatig garen. Laat de spinazie uitlekken in een zeef.

Maak de tomaat schoon, halveer hem en verwijder het vocht en de zaadjes; snijd het vruchtvlees in blokjes.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.

Meng knoflook, groene peperkorrels en zout door de yoghurt. Meng de spinazie met de blokjes tomaat, schep de groenten in een kom en giet de dressing erover, meng alles goed, strooi er de pijnboompitten overheen en dien op.

 

Voor 3 personen.

 

land : Egypte

gerechtsoort : salade

 

bron : Leven 1997/06 (december 1997)

 

Egypte Home