SPINAZIEKOEKJES

 

Oost-Afrika als gebied omvat Kenia en Tanzania, maar in de beginperiode van de onafhankelijkheid besloten deze twee landen een verbond aan te gaan met Oeganda om te komen tot de Oost-Afrikaanse Economische Unie. De plannen waren van de baan toen de Keniaanse overheid haar militaire bases had laten gebruiken voor de beruchte aanval van de Israëli’s op Entebbe in Oeganda in 1976. Het project werd afgebroken in 1977.

 

225 g diepvrieskorstdeeg, ontdooid

900 g verse spinazie, fijngehakt*

1 ui, geraspt

225 g feta, verkruimeld, of cottage cheese (Hüttenkäse)

1 theelepel nootmuskaat

2 eieren, losgeklopt

peper

zout

 

* Diepvriesspinazie of spinazie uit blik is niet zo geschikt, omdat die erg nat is. Als u zulke spinazie toch gebruikt, dient u hem goed te laten uitlekken na het ontdooien / openen.

 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rol het korstdeeg uit tot een dikte van ½ cm en snijd het in rondjes met behulp van een koekjessteker of een schoteltje (voor grotere koekjes).

Vermeng nu de spinazie (zorg dat deze droog is) met de andere ingrediënten tot een stevig mengsel.

Schep wat van dit mengsel op een helft van elk rondje, vouw het dicht en druk de randen op elkaar met een vork. Prik het deeg met de vork in.

Leg de koekjes op een bakplaat en laat ze in 10 - 15 minuten goudbruin en gaar worden. Geef er een salade bij.

 

4 personen

 

voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

 

gebied : Oost-Afrika

gerechtsoort : eigerecht

 

bron :Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells