SPINAZIE-EI-EGUSI

Dit is een goed gebalanceerd gerecht voor degenen die geen vlees eten. Egusi, of gemalen meloenpitten, wordt veel gebruikt in de West-Afrikaanse keuken. Egusi geeft een romige, nootachtige smaak aan hun regionale gerechten en is bijonder lekker met verse spinazie.

1 kg verse wilde spinazie

125 g gemalen egusi (of amandelen)

6 eetl. arachideolie of plantaardige olie

4 tomaten, ontveld en gehakt

1 ui, gehakt

2 tenen knoflook, uit de knijper

1 plakje verse gember, fijngehakt

1 dl groentebouillon

1 rode chilipeper, ontzaad en fijngehakt

6 eieren

zout

Rol de spinazie tot bundeltjes en snijd in reepjes. Doe ze in een kom.

Zet onder kokend water en laat dan in een zeef uitlekken. Druk overtollig water eruit.

Doe de egusi in een kom en giet er al roerend geleidelijk zoveel water bij totdat u een pasta hebt.

Verhit de olie in een pan, voeg de tomaten, ui, knoflook en gember toe en bak 10 minuten op een matig vuur onder regelmatig omscheppen.

Schep er de egusipasta, bouillon, chilipeper en wat zout door en laat 10 minuten sudderen onder regelmatig omscheppen.

Kook intussen de eieren hard, laat ze een aantal minuten in koud water afkoelen, pel ze en halveer ze in de lengte. Schik de eieren op een mooie dienschaal en schep er dan de spinaziesaus over. Dien warm op.

4 personen

gebied : West-Afrika

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De Afrikaanse keuken : volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant