SPINAZIE MET RIJST EN PIJNBOOMPITTEN

 

Dit is een verrukkelijke combinatie van klassieke Egyptische ingrediŽnten. Spinazie speelt de hoofdrol, maar ook voor de rijst is een mooie rol weggelegd. Ook dit gerecht kunt u als hoofdgerecht serveren, als bijgerecht bij vlees of vis, of als onderdeel van mezze.

 

6 eetlepels olijfolie

2 grote tenen knoflook, in dunne plakjes

flinke snuf chilipoeder

500 g verse spinazie, gewassen en uitgelekt

6 eetlepels langkorrelrijst

sap van 1Ĺ - 2 citroenen

zeezout

versgemalen zwarte peper

2 eetlepels pijnboompitten

 

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en voeg de knoflook, het chilipoeder, een flinke snuf zout en de spinazie toe. Laat de spinazie enkele minuten slinken op hoog vuur. Voeg de rijst en 2 Ĺ dl water toe, breng dit aan de kook en kook alles afgedekt 20 - 30 minuten op halfhoog vuur tot de rijt gaar is. Voeg het citroensap, zwarte peper naar smaak en de pijnboompitten toe. Serveer de spinazie warm of op kamertemperatuur.

 

Voor 6 personen.

 

land : Egypte

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

 

bron : Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson

 

Egypte Home