SPINAZIE MET RIJST EN AMANDELEN

1 kg spinazie

1 gedroogde rode peper

1 uitgeperst teentje knoflook

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel zout

theelepel peper

1 dl olijfolie

100 g rijst

2 dl water

50 g gepelde en ontvelde amandelen

Was de spinazie en kook hem met het aanhangende water en wat zout in ca. 7 minuten gaar in een pan. Laat de spinazie zeer goed uitlekken en hak hem grof.

Week de rode peper in enkele eetlepels water. Snijd de geweekte rode peper in kleine stukjes. Wrijf de stukjes peper met het weekwater, de uitgeperste knoflook, het paprikapoeder, het zout en de peper fijn in een vijzel.

Doe het kruidenpapje met de olie in een pan en verhit het mengsel onder voortdurend roeren. Laat alles 5 minuten fruiten. Voeg de gehakte spinazie, de rijst en het water toe. Roer alles goed dooreen en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en het water is geabsorbeerd.

Rooster intussen de amandelen bij matige hitte in een niet ingevette koekepan tot ze mooi bruin zijn.

Doe het spinazie-rijstmengsel op een schaal en bestrooi het gerecht met de geroosterde amandelen.

Serveer dit gerecht bij vlees- en visschotels of geef de spinazie met rijst als zelfstandig hoofdgerecht.

4 personen

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa