SPERZIEBONENSALADE MET AMANDELEN EN EIEREN

750 g schoongemaakte sperziebonen

2 dl mayonaise

1 theelepel gemalen komijn

3 eetlepels fijngehakte peterselie

3 in plakjes gesneden hardgekookte eieren

enkele zwarte olijven

50 g amandelschaafsel

Kook de sperziebonen in weinig water met wat zout ca. 10 minuten tot ze net gaar zijn. Laat de sperziebonen goed uitlekken en afkoelen. Vermeng de mayonaise in een kom met de gemalen komijn en de fijngehakte peterselie. Roer de uitgelekte en afgekoelde sperziebonen door de mayonaisesaus. Leg de salade op een vrij platte schaal en garneer hem met de plakjes ei en enkele zwarte olijven. Rooster het amandelschaafsel in een niet ingevette koekepan lichtbruin en krokant. Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de geroosterde amandelen.

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : salade

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa