SPERZIEBONEN MET TOMATEN EN UIEN

 

Dit is een populair bijgerecht in vrijwel geheel Marokko. Het wordt vooral bij vleesgerechten gegeven, van een eenvoudige kefta tot een aan het spit geroosterd lammetje.

 

1 dl olijfolie, traditioneel

500 g dunne sperziebonen of haricots verts, schoongemaakt en in stukjes gebroken

4 tomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden

2 grote uien, gesnipperd

3 eetl. (blad)peterselie, fijngehakt

1 eetl. verse koriander, fijngehakt

zout

 

Verhit de tajine en laat de olie heet worden. Fruit de sperziebonen of haricots verts, tomaten, uien en tuinkruiden, onder regelmatig omscheppen, 8 tot 10 minuten. Strooi er wat zout over en voeg 1 deciliter kokend water toe. Laat alles in de gesloten tajine nog 8 tot 10 minuten zachtjes koken.

Laat de boontjes op een zeef uitlekken. Doe ze over in een voorverwarmde schaal.

 

4 personen

 

land : Marokko

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Marokkaans / Hans Belterman & Fatima Chouaibi

 

Marokko Home