SOUSBOONTJIES

 

125 gram ‘sugar beans’ (of gewone witte bonen)

1 theelepel milde kerrie

1 eetlepel suiker

Ĺ deciliter azijn

zout

peper

1 volle eetlepel boter

desgewenst 1 ei

 

Laat de bonen een nacht weken. Giet ze de volgende dag af en kook ze met wat zout in zoveel water dat ze net onderstaan. Giet ze af zodra ze gaar zijn en voeg dan de andere ingrediŽnten toe. Meng alles voorzichtig dooreen zodra de boter gesmolten is. Pureer wat van de bonen en maak de saus daar wat dikker mee. Klop desgewenst nog een ei, giet daar al roerend wat hete saus op, maar laat de saus niet koken (anders schift het ei). Opdienen met bijvoorbeeld gebraden lamsvlees.

 

4 personen

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

 

bron : Zuidafrikaans kookboek : Recepten uit de kleurrijkste keuken ter wereld

 

Zuid-Afrika Home