SOSATIES VAN SCHAPEVLEES

 

500 g uien, in ringen

3 eetlepels olie

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel chilipoeder

2 laurierblaadjes

50 g tamarinde, in stukjes

1 kg schapenvlees

 

Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze licht in een scheutje hete olie. Neem de pan van het vuur. Voeg de kerrie, chilipoeder, laurierblaadjes en tamarinde toe. Snijd het vlees in blokjes en doe deze in het kruidenmengsel. Laat dit acht uur of een nacht staan. Rijg de stukjes schapenvlees aan vleespennen en bak ze in een pan mooi bruin en gaar. Doe het kruidenmengsel erbij en laat het geheel nog 30 minuten sudderen. Dien het gerecht flink warm op met aardappelpuree.

 

6 personen

 

land : Zimbabwe

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore