SOSATIES (KERRIESPIESJES)

 

500 g uien, in dunne ringen gesneden

3 eetlepels plataardige olie

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel chilipoeder

2 laurierbladeren, verkruimeld

50 g tamarinde*, fijngehakt

1 kg magere lamslappen

 

* verkrijgbaar bij een toko

 

Fruit de uienringen in 1 eetlepel olie tot ze glazig zien. Neem de pan van de warmtebron en roer de kerriepoeder, de chilipoeder, de laurierbladeren en de tamarinde erdoor.

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en schep deze door het uienmengsel. Laat het vlees minstens 8 uur marineren.

Rijg het vlees op kleine spiesjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de spiesjes rondom goudbruin in de hete olie. Voeg het uimengsel weer toe en laat het geheel nog 30 minuten zachtjes stoven. Dien direct op met aardappelpuree.

 

6 personen

 

land : Zimbabwe

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore