SOEP VAN LAMSVLEES, BONEN EN POMPOEN

 

125 g oogbonen, 1 tot 2 uur of een nacht geweekt

700 g lamspoelet

1 theel. verse tijm of theel. gedroogde

2 laurierbladeren

1,2 liter bouillon of water

1 ui, in plakken

250 g pompoen, in blokken

2 zwarte kardemompeulen

1 theel. gemalen geelwortel

1 eetl. gehakte verse koriander

theel. karwijzaad

1 verse groene chilipeper, ontzaad en gehakt

2 onrijpe bananen

1 wortel

zout

versgemalen zwarte peper

 

Giet de oogbonen af, doe ze in een pan en giet er zoveel koud water over dat ze onderstaan.

Breng de bonen aan de kook, laat 10 minuten krachtig koken, leg het deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat in 40 tot 50 minuten gaar sudderen. Neem de pan van het vuur en laat de bonen afkoelen.

Doe het lamsvlees in een pan, voeg de tijm, laurier en bouillon of het water toe en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat 1 uur sudderen tot het vlees gaar is.

Schep er dan de ui, pompoen, kardemom, chilipeper en specerijen en kruiden door. Breng tegen de kook aan en laat het mengsel 15 minuten onafgedekt sudderen tot de pompoen gaar is. Schep af en toe om.

Schep de afgekoelde bonen met het kooknat in een keukenmachine en draai tot een gladde puree.

Snijd de bananen en wortel in plakken. Schep de bananen, wortel en puree door de soep en kook nog 10 minuten tot de groenten bijtgaar zijn. Kruid met zout en peper en dien op.

 

4 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : soep

 

bron : De Afrikaanse keuken (Kleurrijk koken) / Rosamund Grant

 

Afrika Home