SOEP UIT SENEGAL

 

2 l groentebouillon

1 ui, waarin 3 kruidnagels gestoken zijn

1 wortel, in stukjes

3 stengels bleekselderij, in stukjes

1 citroen, geperst

1 rode ui, gesnipperd

1 witte ui, gesnipperd

2 appels (Granny Smith), in stukjes

3 eetl. olijfolie

1 eetl. bloem

1 eetl. kerriepoeder

2 eetl. pindakaas met stukjes noot

peper

zout

2 eetl. Griekse yoghurt

2 eetl. room

 

Laat de bouillon een half uur trekken met de ui, wortel en bleekselderij. Sprenkel citroensap over de gesnipperde uien en laat dit 15 minuten trekken. Spoel de ui af, maak droog en houd 2 eetlepels achter. Bak de rest van de ui in olijfolie met de stukjes appel. Strooi de bloem en het kerriepoeder erover en roer goed. Voeg de bouillon en pindakaas toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de yoghurt met de room en voeg daar de gemarineerde uien aan toe. Serveer de soep met een eetlepel van de uienyoghurt.

 

4 personen

 

voedingswaarde : 200 kcal p.p.

voor- / bereiding : 20 / 40 min.

 

land : Senegal

gerechtsoort : soep

 

bron : Sla etcetera 2001/01 (januari / februari 2001)