SNYBOONTJIES-ATJAR

500 g sperziebonen

zout

1 - 2 teentjes knoflook

1 theelepel kurkuma

1 rood chilipepertje

1 eetlepel kerrie

olie

Haal de sperziebonen af en snipper ze. Kook ze heel even, maar laat ze beslist niet zacht worden. Giet ze af, leg ze in een schaal en strooi er ruim zout overheen. Laat ze zo een nacht liggen.

Snijd de knoflook en het pepertje fijn. Verhit een ruime hoeveelheid olie en fruit daarin de knoflook, het pepertje, de kerrie en de kurkuma. Verwijder intussen het overtollige zout van de bonen, maar was ze niet. Voeg de bonen toe aan het kruidenmengsel, maar draai daarna onmiddellijk het vuur uit. Roer goed, en doe het mengsel in een schone pot, zonder eerst af te koelen. Zorg ervoor dat de atjar altijd bedekt is met olie. Opdienen als bijgerecht.

bron : Zuidafrikaans kookboek

 

Zuid-Afrika Home