SLATIT ANSUWA

 

2 hard gekookte eieren, in plakken

vers gemalen zwarte peper

2 ons blikansjovisfilet op olie, uitgelekt

15 g gehakte peterselie

10 g gehakt vers korianderblad

50 g uitgelekte kappertjes

1 ons zwarte olijven, gehalveerd, ontpit

sap van 1 citroen

1 dl olijfolie

 

Schik de plakken ei op een ronde platte schaal en bestrooi ze licht met peper. Dep de uitgelekte ansjovis goed af met keukenpapier en ontzout ze met wat melk. Dep ze weer goed droog en schik ze in het rond over de plakken ei. Bestrooi ze met peterselie en koriander. Verdeel de kappertjes en de olijven erover. Besprenkel de salade met citroensap en olijfolie. Geef vier kleine bordjes erbij.

 

4 personen

 

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Gerechten uit Noord- & Centraal-Afrika / Hugh Jans