SLATA DE CHOU-FLEUR ET POMMES DE TERRE (SALADE VAN BLOEMKOOL EN AARDAPPELEN)

 

1 klein bloemkooltje

2 flinke vastkokende aardappelen

2 theelepels harissa

2 theelepels karwijpoeder

1 snufje korianderpoeder

2 eetlepels olijfolie

1 citroen

zout

 

Verdeel de bloemkool in roosjes, schil de aardappelen en snijd ze in niet te kleine blokjes. Kook de groenten samen in water met zout in tien minuten net aan gaar. Laat uitlekken in een zeef.

Meng in een schaal de harissa met een eetlepel water, de specerijen, olie en citroensap plus weinig zout. Schep er de groenten doorheen en laat minimaal een kwartier intrekken. Serveer koud.

 

4 personen

 

land : TunesiŽ

gerechtsoort : salade

 

bron : De zon in de pot! / Onno H. Kleyn

 

TunesiŽ Home