SKEWERED OYSTERS (OESTERSPIESEN)

 

250 g oesters of mosselen

3 uien, fijngehakt

3 teentjes knoflook, fijngehakt

8 tomaten

1 kopje tomatenpuree

theelepel peperpasta

kerriepoeder

nootmuskaat

1 limoen (sap)

1 bosje peterselie

boter

 

Pocheer de oesters in licht gezouten water tot de schalen zich openen. Haal het vlees uit de schelpen.

Verhit de boter. Fruit hierin de uitjes en de knoflook. Snijd de tomaten in dobbelsteentjes en voeg ze met de tomatenpuree en de peperpasta toe aan de uitjes. Roer even en voeg indien nodig wat water toe. Dek de pan af en laat op lagere warmtebron 5 minuten zachtjes koken.

Doe de oesters bij de saus en breng deze op smaak met een mespuntje kerriepoeder en nootmuskaat. Zet de warmtebron hoog en laat de saus inkoken.

Steek de oesters aan houten pennen en leg deze op een bakblik. Schenk de saus er overheen en zet ze 10 minuten in een op 150C voorverwarmde oven.

Besprenkel de spiesen voor het opdienen met limoensap en fijngehakte peterselie.

Geef hier stokbrood, yams of aardappelen bij.

 

4 - 6 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : hoofdgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home