SJAKSJOEKA BIL BADENDJEL (SJAKSJOEKA MET AUBERGINE)

 

1 aardappel

1 wortel

kleine ui

teentje knoflook

2 eetlepels olijfolie

theelepel geplet karwijzaad

theelepel zwarte peper

1 dl water

1 eetlepel tomatenpuree

1 kleine aubergine

1 of 2 eieren

peper

zout

 

Aardappel, wortel, ui en knoflook in plakken snijden.

De olie verwarmen in een koekenpan met anti-aanbakbodem. Hierin alle plakjes licht bakken. Kruiderij erover, water vermengd met tomatenpuree erbij. 10 minuten stoven onder deksel.

Was de aubergine. Snijd hem in de lengte in vieren. Schrap de zachte binnenkant weg, snijd de rest in vingerlange reepjes, knijp er een beetje knoflook over uit en voeg zo nodig nog wat olie toe. Deze groente nog 3 minuten laten meekoken met een deksel op de pan.

Het vocht vrijwel laten verdampen, het ei (de eieren) voorzichtig boven de pan breken en onder deksel laten tollen. Met peper en zout bestrooien. Hierbij brood.

Variatie:

-          Een courgette in plaats van een aubergine kan ook.

 

1 persoon.

 

land : Algerije

gerechtsoort : eigerecht

 

bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor