SHATTAH (PITTIGE CHILIPEPERSAUS)

 

225 g verse chilipepers, steeltjes verwijderd, met zaad fijngesneden

300 g tomaten, kleingesneden (of uit blik)

sap van 2 citroenen

2 theelepels zout

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel gemalen zwarte kardemom

5 eetlepels olie

5 tenen knoflook, fijngehakt

 

Verhit de olie in een zware pn. Bak de fijngesneden chilipepers enkele minuten. Voeg de overige ingrediŽnten behalve de knoflook toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat alles sudderen tot een saus. Pureer de saus. Voeg knoflook en indien gewenst nog wat citroensap toe. Breng de saus op smaak.

 

Voor 4Ĺ dl.

 

land : Soedan

gerechtsoort : saus

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai