SHANDY GAFF

 

Deze dorstlessende drank is populair in heel Engelstalig Afrika. Ik dronk het voor het eerst in de Zambiaanse stad Lusaka, in de jaren zeventig. Sindsdien heb ik het verkoelende bier-gembermengsel gedronken in plaatsen die zo ver uit elkaar liggen als het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en de Ghanese stad Kumasai, en zelfs op Engelstalige eilanden in het Caribisch gebied. Het is een perfecte drank als u wel zin heeft in de smaak van een koud biertje maar niet te veel alcohol wilt drinken.

Geef de shandy een persoonlijker tintje met een scheutje likeur, zoals grand marnier.

 

1 liter pilsener bier

1 liter gemberbier

 

Meng de pils en het gemberbier in een grote kan. Voeg een paar ijsblokjes toe en zet het mengsel koel weg. Serveer koud met ijs in glazen op een voetje.

 

Voor 2 liter.

 

land : Zambia

gerechtsoort : drank

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris