SHAKSHOUKA (GEBAKKEN PAPRIKA’S EN TOMATEN MET EI)

Deze naam wordt voor allerlei gerechten met gebakken groenten gebruikt. In TunesiŽ, waar dit gerecht oorspronkelijk vandaan komt, gebruikt men verschillende soorten groenten, onder andere aardappels, tuinbonen, artisjokken en courgettes, maar in deze versie, een populair IsraŽlisch avondmaal, verwerkt men uien, paprika’s en tomaten.

2 uien, gehakt
3 eetlepels neutrale, plantaardige olie
2 groene of rode paprika’s, in kleine stukjes gesneden
1 verse, hete chilipeper, van zaad ontdaan en in dunne ringetjes gesneden (desgewenst)
4 tomaten, ontveld en fijngehakt
peper
zout
4 eieren
 
Fruit de uien in de olie tot ze goudbruin zijn. Doe de paprika’s en de chilipeper erbij en bak tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten toe en sudder 10 minuten. Breek de eieren op de groenten en laat ze in 3 - 4 minuten stollen. Serveer direct, met brood.
Variaties:

4 personen

land : TunesiŽ

gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Joodse keuken : Achthonderd authentieke recepten uit de diaspora / Claudia Roden

 

TunesiŽ Home