SFERIA (KIP MET KAASKROKETTEN)

 

1 panklare jonge kip van 1 kg

1 fijngehakte ui

2 eetl. boter

theel. kaneel

1 mesp. peper

1 theel. zout

250 g kikkererwten uit blik

250 g wittebrood zonder korst

6 eetl. melk

1 ei

theel. kaneel

theel. zout

100 g geraspte Emmentaler

1 theel. oranjebloesemwater

l olie

1 eierdooier

1 eetl. citroensap

2 eetl. fijngehakte peterselie

 

Verdeel de kip in 8 stukken en bak ze met de ui goudbruin in de boter. Voeg de kaneel, de peper, het zout, de uitgelekte kikkererwten en l water toe, breng het geheel aan de kook en laat de kip in 60 minuten gaar worden met het deksel schuin op de pan. Snijd voor de kroketten het brood in blokjes, week het in de melk, druk het goed uit en vermeng het met het ei, de kaneel, het zout, de kaas en het oranjebloesemwater. Maak platte koekjes van dit mengsel en bak ze goudbruin in de olie. Leg de stukken kip op een schaal, leg de kaaskroketten eromheen, schep de erwten erover en houd alles warm. Klop de eierdooier los met het citroensap en 1/8 l stoofnat. Verhit de saus, maar laat hem niet meer koken. Schenk hem over de erwten. Bestrooi de ‘sferia‘ met peterselie.

 

4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten / Christian Teubner, Annette Wolter en Holger Hofmann