SEBNACH SJTITEHA (ALGERIJNSE SPINAZIE)

 

1 eetlepel olijfolie

1 teentje knoflook

1 eetlepel tomatenpuree

mespunt cayennepeper

mespunt komijn

mespunt zwarte peper

zout

250 g spinazie (liefst Italiaanse of Turkse)

1 ei

1 theelepel citroensap

groene olijven zonder pit

 

De olie zachtjes verhitten in een koekenpan. Uitgeperst knoflook erin fruiten. Tomatenpuree, kruiderij en zout erbij. Gewassen spinazie grof hakken, in de pan scheppen en al roerend laten slinken. Vocht grotendeels laten verdampen.

Het ei loskloppen met citroensap en zout. Op de spinazie schenken. Onder een deksel op een laag vuur laten stollen. Rondom wat groene olijven strooien.

 

1 persoon

 

land : Algerije

gerechtsoort : eigerecht

 

bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor