SCHLADA L’FILFIL (SALADE VAN GROENE PEPERTJES)

 

6 verse groene pepertjes - mild van smaak

6 grote rijpe stevige tomaten

5 teentjes knoflook - uit de knijper

1 theel. komijnzaad

¼ theel. rode pepertjes - fijn gesnipperd

zout

5 eetl. olijfolie

sap van 2 citroenen of 6 eetl. blanke azijn

 

Breng een pan met water aan de kook en leg er degroene papertjes in met de tomaten. Laat het water 2 à 3 min. koken. Schep de tomaten uit het kokende water en leg ze in ijskoud water. Laat de pepertjes nog 4 min. langer doorkoken en leg ze dan ook in ijskoud water.

Verwijder de velletjes van de groene pepertjes, snijd deze overlangs door en verwijder ook de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Maak een saus van knoflook, komijnzaad, stukjes rode peper, zout naar smaak, olijfolie en citroensap of azijn. Roer deze goed door en schenk de saus over de groenten. Schep de salade door elkaar en laat 20 min. intrekken voor de maaltijd.

 

4 personen

 

land : Marokko

gerechtsoort : salade

 

bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day

 

Marokko Home