SCHLADA DSJADA (WORTELSALADE)

Een heerlijke salade die zeker de moeite waard is om bij vis te serveren.

400 g wortelen - in de lengte en breedte doorgesneden
zout
5 teentjes knoflook - uit de knijper
4 eetl. gehakte peterselie
theel. rode pepertjes - fijn gesnipperd
1 eetl. rode paprika - fijn gesnipperd
1 theel. komijnzaad
4 eetl. olijfolie
sap van 1 citroen of blanke azijn
 
Kook de wortelen in een flinke bodem water met zout vooral niet te gaar. Laat de wortelen in het kookwater afkoelen. Wrijf een glad mengsel van knoflook, peterselie, rode pepertjes, paprika, zout naar smaak en komijnzaad.
Verwarm olijfolie in een koekepan. Voeg het kruidenmengsel toe met enkele lepels van het water waarin de wortelen zijn gekookt. Schenk deze saus bij de wortelen en breng de salade op smaak met citroensaus of blanke azijn.
Deze wortelsalade wordt koud geserveerd.
Goed afgedekt in de koelkast is de salade 1 week houdbaar.

voor 6 personen

land : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day

 

Marokko Home