SASA (EDDOEPUREE UIT DE OVEN)

 

6 eddoes (of cocoyams)

2 tomaten

4 uien, fijngehakt

palmolie

 

Was de ongeschilde eddoes en leg ze op de grill of in een hete oven.

Verwijder de zwartgeblakerde schil zorgvuldig en pureer de eddoes met een vork.

Snijd de tomaten in vieren en pureer ze met de uitjes en wat peper en zout in de keukenmachine.

Verhit de olie en fruit hierin de tomatenpuree. Vermeng de tomatenpuree vervolgens met de eddoes en voeg wat peper en zout toe.

Neem een platte ovenschaal en vul deze met het eddoemengsel. Zet de schaal gedurende 10 minuten in een op 200C voorverwarmde oven.

Opmerking: Eddoepuree uit de oven is erg lekker bij een groetenomelet.

 

6 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home