SARDINEBEIGNETS

 

Deze makkelijk te maken beignets waren in Algerije populair bij de pied noirs, zoals de Franse kolonisten werden genoemd. Ze maakten meestal deel uit van khemia, Algerijnse tapas, samen met andere hapjes, zoals gemarineerde olijven, geroosterde kikkererwten en kleine spiesjes.

U kunt de beignets maken van alle stevige vissoorten. Spierinkjes, als u die kunt krijgen, zijn er ideaal voor. Was ze snel in water met citroensap, wentel ze door beslag en bak ze. U hoeft ze niet schoon te maken, want ze worden in hun geheel opgegeten.

 

olijfolie, voor het frituren

500 g verse sardines, zonder kop en schoongemaakt

zout naar smaak

versgemalen zwarte peper naar smaak

beignetbeslag

partjes citroen, voor het serveren

 

Verwarm de olie in een frituurpan of zware, gietijzeren pan tot 190C. Verwijder met een scherp mesje de ruggengraat van de sardines en spreid ze plat uit. Wentel de sardines door het beslag en bak ze aan elke kant gedurende 3 minuten, of totdat ze bruin zijn. Serveer warm met partjes citroen.

 

8 - 10 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris