SAMAKI IN GEMBER-KOKOSSAUS

 

500 g vis (bijvoorbeeld pangafilet of victoriabaars)

1½ theelepel knoflookpasta (of 3 tenen knoflook, geperst)

1 ui, grof gesneden

2 theelepels gemberpasta

2 theelepel kerriepoeder

½ theelepel geelwortel

8 kardemompeulen

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel zout

olie om in te bakken

2 grote wortelen, diagonaal gesneden

4 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden

1 blikje kokosmelk of 1/3 blok kokoscrème

 

Maak in een blender of vijzel een mengsel van knoflook, ui, gember, kerriepoeder, geelwortel, kardemom, komijnzaad en 1 eetlepel olie.

Verhit olie en bak het knoflookmengsel erin, voeg de wortel toe en roerbak het geheel.

Voeg kokos(melk) en zout toe en roer hier op zacht vuur een mooie saus van. Laat de wortelen hier 5 minuten in koken. Proef of de wortelen gaar zijn, soms duurt dat lang. Een alternatief is de wortelen kort voorkoken.

Voeg nu de vis toe en laat deze 8 - 10 minuten gaarstoven in de saus.

Decoreer het gerecht met bosuitjes.

 

4 personen

 

land : Tanzania (Zanzibar)

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : De smaak van Zanzibar / Karin Schreuder