SALADE VAN GEDROOGDE VRUCHTEN MET AROMATISCHE SPECERIJEN

 

100 gram gedroogde pruimen, ontpit

100 gram gedroogde abrikozen

100 gram gedroogde vijgen

90 gram geblancheerde amandelen

90 gram walnoten, gehalveerd

50 gram sesamzaad, geroosterd, om te garneren

 

STROOP

1 liter water

150 milliliter oranjebloesemwater

15 gram bruine kandijsuiker

5 kruidnagels

2 kaneelstokjes

Ĺ theelepel geraspte nootmuskaat

sap van 2 limoenen

 

Bereid eerst de stroop: breng het water aan de kook en giet er oranjebloesemwater en suiker bij. Draai het vuur heel laag en voeg kruidnagel, kaneel en nootmuskaat toe. Laat 1 uur zachtjes koken. Laat de stroop afkoelen en roer er dan het limoensap door.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

Leg de gedroogde vruchten in een grote kom en giet de stroop met de kruiden erover. Dek af met plasticfolie en laat de vruchten een nacht trekken in de koelkast. Zo kan het aroma van de stroop in het fruit trekken.

Voeg een uur voor het opdienen de walnoten en amandelen toe.

Verwijder de kaneelstokjes en de kruidnagels. Bestrooi de fruitsalade vlak voor het opdienen met geroosterd sesamzaad.

 

5 personen

 

land : TunesiŽ

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, TunesiŽ en Algerije / Mourad Mazouz

 

TunesiŽ Home