SALADE DE ZAALOUK

 

Deze pikante Tunesische salade smaakt het best de volgende dag, en dan gekoeld.

 

2 aubergines

4 kleine courgettes

6 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel cayennepeper

2 teentjes knoflook

zout

2 rode paprika’s

4 tomaten

2 scherpe pepertjes

 

Snijd de ongeschilde aubergines en courgettes in dobbelsteentjes, snijd de paprika’s in ringen en fruit dit alles heel even in de hete olie. Voeg dan cayenne toe, knoflook uit een persje, zout naar smaak, gesneden tomaten en fijngehakte scherpe pepertjes en zoveel heet water dat alles net onderstaat. Laat het geheel zonder deksel sudderen, totdat al het water is verkookt. Roer er zo min mogelijk in. Laat de groenten afkoelen en zet ze liefst nog een nachtje in de koelkast. Geef er knapperig stokbrood bij en druppel er wat citroensap over.

 

4 personen

 

land : TunesiŽ

gerechtsoort : salade

 

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

 

TunesiŽ Home