SALADE DE CONCOMBRE ņ LA MENTHE (KOMKOMMERSALADE MET MUNT)

 

Deze makkelijk te breiden salade lijkt op de Griekse tzatziki en is heerlijk verkoelend op hete zomerdagen. Ik heb de ingrediŽnten altijd klaarliggen en heb vaak een beetje kant-en-klare salade in de koelkast staan.

 

1 grote komkommer

1,2 dl yoghurt

2 eetlepels fijngehakte verse munt

1 teentje knoflook

zout naar smaak

versgemalen peper naar smaak

 

Snijd de komkommer in plakjes en doe deze in een middelgrote glazen slakom. Meng de overige ingrediŽnten en git ze over de plakjes komkommer. Trek er plasticfolie overheen en zet 1 uur in de koelkast. Serveer gekoeld.

 

4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : salade

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris