SALADE D’AUBERGINES (AUBERGINESALADE)

 

Aubergine is de koningin van de Noord-Afrikaanse groenten; aubergine komt in allerlei gerechten voor, zelfs in salades, aangemaakt met yoghurt en munt, zoals in dit recept.

 

4 kleine aubergines

1 eetlepel olijfolie

2,5 dl yoghurt

1 teentje knoflook, fijngehakt

1Ĺ eetlepel fijngehakte verse munt

takjes munt, als garnering

 

Schil de aubergine, snijd de vrucht in plakken en bak deze op middelhoog vuur in de olijfolie tot ze zacht aanvoelen als u er met een vork in prikt. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng intussen de overige ingrediŽnten in een glazen of aardewerken kom. Voeg de plakjes aubergine toe, meng goed, trek plasticfolie over de kom en zet hem 1 uur in de koelkast. Serveer gekoeld met een garnering van takjes munt.

 

4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : salade

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris