SALAD ASWAD (AUBERGINE MET YOGHURT)

1 middelgrote aubergine, eventueel geschild, in plakken
olie
1Ĺ dl natuuryoghurt
1 theelepel citroensap
1 teen knoflook, uitgeperst of fijngehakt
Ĺ theelepel chilipoeder
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
garnering : olijfolie, plakjes tomaat en peterselie of munt

Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat het bittere sap in 30 minuten wegtrekken. Spoel ze af en veeg ze droog. Bak ze in hete olie aan beide kanten lichtbruin. Schep ze uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en afkoelen. Meng de overige ingrediŽnten, behalve de garnering. Maak in een schaal lagen yoghurt en plakken aubergine. Eindig met yoghurt. Besprenkel de salade naar smaak met olijfolie, plakjes tomaat en kruiden.

Voor 2 personen

land : Sudan
gerechtsoort : salade

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai