SAASEE SPECIAL (CHAMPIGNONSPIESEN)

 

500 g champignons

300 g aardappelen

2 uien

1 paprika

50 g verse koriander, fijngehakt

boter

 

Snijd de champignons in grove stukken en fruit ze gedurende 10 minuten in wat boter. Haal ze van de warmtebron af en laat ze schrikken in koud water met zout. Zet ze apart.

Snijd de aardappelen in blokjes en kook deze juist gaar. Snijd de uien in ringen en de paprika in reepjes.

Steek afwisselend de champignons, de uiringen, de aardappelblokjes en de reepjes paprika aan pennen. Bestrooi deze met koriander en leg ze even in de voorverwarmde oven.

Dien de champignonspiesen heet op.

 

6 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home