ROZ MAA LHLIB (RIJSTPUDDING)

 

400 g rijst

2 l melk

4 eetlepels oranjebloesemwater

100 g suiker

250 g gevliesde amandelen

75 g poedersuiker

1 eetlepel kaneel

zout

 

De melk samen met liter water en wat zout aan de kook brengen. De rijst goed afspoelen, uit laten lekken en bij de kokende melk doen. Op een laag vuur ca. 1 - 1 uur laten koken. Regelmatig roeren.

Oranjebloesemwater, suiker en 100 gram fijngehakte amandelen toevoegen. Zachtjes verder laten koken tot het geheel gebonden is.

De resterende amandelen in een droge koekenpan roosteren en vervolgens fijnhakken. De poedersuiker vermengen met de kaneel. De rijst in een ronde schaal doen en bestrooien met de gehakte amandelen en het kaneelmengsel. Warm of koud serveren.

 

4 personen

 

land : Marokko

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : De Marokkaanse keuken : 200 smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui

 

Marokko Home