RODE PAPRIKA’S IN OLIJFOLIE

 

Traditioneel recept.

Dit is een overheerlijk gerecht, maar u kunt het alleen bereiden op een heldere zonnige dag omdat de geroosterde paprika’s moeten drogen in de zon. Ingelegde rode paprika’s kunt u, volledig afgedekt met olie, verscheidene maanden bewaren. Ze worden gegeten als voorgerecht, bestrooid met een beetje zout en gehakte knoflook, als onderdeel van een voorgerecht van gemengde geroosterde groenten met aubergines, courgettes en zongedroogde tomaten of in een verse tomatensalade. Deze paprika’s zijn ook warm bijzonder lekker als u ze snel bakt en er 2 of 3 spiegeleieren aan toevoegt.

 

20 grote rode paprika’s

1 tl zout

olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 180°C - gasovenstand 4.

Rooster de paprika’s 20 minuten aan alle kanten in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Haal ze uit de oven, stop ze in een plastic zak en laat ze afkoelen.

Ontvel de paprika’s en verwijder de stelen en zaden. Strooi wat zout op elke paprika, leg ze in een grote zeef en laat ze 3 uur uitlekken.

Snijd elke paprika op een schone houten plank in de lengte in 4 repen. Dep ze droog met keukenpapier en spreid alle repen uit op de plank. Plaats de plank schuin in de zon zodat overtollig paprikasap kan weglopen. Laat ze 3 uur drogen in de zon. Draai de paprika’om en laat ze nog eens 3 uur in de zon staan.

Doe de paprika’s in een schone pot van 500 ml met een luchtdicht deksel en overgiet ze met olijfolie.

 

land : Algerije

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, Tunesië en Algerije / Mourad Mazouz