RODE LINZEN

 

200 gram rode linzen

zout

1 grote tomaat (kleingesneden)

theelepel kurkuma

2 teentjes knoflook (in plakjes)

3 groene chilipepertjes

2 eetlepels olie

theelepel komijnzaad

theelepel mosterdzaad

1 takje kerrieblad

middelgrote ui (in ringen)

2 takjes verse koriander

 

Was de linzen. Zet ze op met zoveel water dat ze onderstaan. Voeg zout naar smaak, kurkuma, tomaat en knoflook toe en kook de linzen gaar. Snijd de pepertjes in de lengte in vieren. Verhit de olie in een pan, voeg de komijn, mosterdzaad, kerrieblad, pepertjes en uiringen toe, en bak tot de uien goudbruin zijn. Voeg de linzen toe en laat het geheel nog eens 10 minuten zachtjes koken. Garneren met korianderblad en opdienen met een pickle.

 

4 personen

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : veganistisch gerecht

 

bron : Zuidafrikaans kookboek : Recepten uit de kleurrijkste keuken ter wereld

 

Zuid-Afrika Home