RIJST MET TUINBONEN EN KORIANDER

 

Dit is een heerlijke vegetarische salade van twee heel geliefde Egyptische ingrediŽnten: tuinbonen en rijst. Ook de kruiderij is typisch Egyptisch. Serveer deze salade op zichzelf, als bijgerecht bij een vlees- of vistajine, of als onderdeel van mezze.

 

4 eetlepels olijfolie

2 stengels bleekselderij, fijngesneden

1 grote ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, in dunne plakjes

1 theelepel licht gekneusd korianderzaad

6 eetlepels langkorrelrijst

zeezout

versgemalen zwarte peper

400 g verse of diepvriestuinbonen

50 g pijnboompitten

sap van Ĺ citroen

2 grote handenvol vers korianderblad, fijngesneden

 

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en smoor hierin de bleekselderij, ui en knoflook 8 - 10 minuten op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg het korianderzaad, de rijst en wat zout en peper toe en bak alles nog 3 - 4 minuten. Voeg 4 dl water toe, breng dit aan de kook en kook alles 10 - 15 minuten op hoog vuur tot bijna alle vocht is opgenomen en de rijst gaar is.

Voeg de tuinbonen en pijnboompitten toe en verwarm alles nog 5 - 8 minuten, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Breng het gerecht op smaak met citroensap, korianderblad, peper en zout. serveer het warm of op kamertemperatuur.

 

6 personen

 

land : Egypte

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson

 

Egypte Home