RICE TUWO (STEVIGE RIJSTPUDDING)

 

Er zijn veel zetmeelgerechten waarbij soepen of stoofschotels worden gegeten - Ine-oka, Cassavefufu, Amala enzovoort. Deze gerechten leveren veel koolhydraten. Als men ze opdient met eiwit-, mineraal- en vitaminerijke soepen en stoofschotels, dan vormen ze een stevig en uitgebalanceerde maaltijd. De verscheidene gierstgerechten zijn zelf echter rijk aan eiwitten.

 

500 gram gekookte (ongezouten) rijst

 

Doe 500 gram gekookte (ongezouten) rijst in een grote kom en blijf roeren en kloppen met een houten lepel tot er een vrij gladde massa ontstaat. (U kunt de gekookte rijst eventueel heel even mengen met een keukenmachine). Druk de rijstmassa in een schaal en dien op bij Taushe of Gbegiri.

 

Voor zes personen.

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : basisgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Afrika Home