RED SNAPPER UIT DE OVEN

 

1 grote red snapper, schoongemaakt

het sap van 1 citroen

theelepel paprikapoeder

theelepel knoflookpoeder

theelepel gedroogde tijm

theelepel versgemalen zwarte peper

 

SAUS

2 eetlepels palm- of plantaardige olie

1 ui

400 gram tomaten uit blik, gehakt

2 tenen knoflook

1 takje verse tijm of theelepel gedroogde tijm

1 groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt

groene paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd en gehakt

3 deciliter visbouillon of water

 

Verwarm de oven voor op 200C. Maak de saus. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui 5 minuten in. Schep er de tomaten, knoflook, tijm en chilipeper door.

Voeg de paprika en bouillon of het water toe. Breng al roerend aan de kook, draai het vuur lager, dek de pan af en laat circa 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Laat het mengsel iets afkoelen en draai het dan in een keukenmachine tot een puree.

Was de vis en kerf met een scherp mes een kruispatroon in het vel. Meng het citroensap met het paprikapoeder, de tijm en zwarte peper, schep dit mengsel over de vis en wrijf het goed in.

Leg de vis daarna op een ingevette bakplaat en giet er de saus over. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en zet hem 30 tot 40 minuten in de oven, of tot de vis gaar is. Serveer de vis met gekookte rijst.

Kooktip: Als u minder saus wenst, kunt u na 20 minuten de folie verwijderen en de vis verder onafgedekt in de oven gaar bakken.

 

3 - 4 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant

 

Afrika Home