RATJETOE VAN MAS, BONEN EN SPINAZIE

 

Een groot deel van Kenia is erg droog, en daarom woont circa driekwart van de bevolking op maar 10 procent van het land - meest in de centrale hooglanden. De hoge bevolkingsdichtheid trekt een zware wissel op het beschikbare land en de watervoorraden.

Laat mas uit blik eerst goed uitlekken; diepvriesmas bereidt u volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

300 g mas

150 g rode (kidney)bonen, uitgelekt

450 g spinazie, gehakt

2 aardappelen, in blokjes gesneden

1 theelepel garam masala

1 - 2 eetlepels verse koriander, gehakt

1 tomaat, in plakjes gesneden

zout

 

Kook de aardappelen gedurende 10 minuten en laat ze uitlekken in een vergiet.

Verwarm in dezelfde pan op een lage warmtebron de mas en de bonen, samen met de spinazie. Voeg indien nodig wat water toe.

Voeg, als de mas en de bonen goed warm zijn, de aardappelen, de garam masala, de koriander en wat zout toe. Schep alles goed om en laat het gerecht nog 5 minuten doorwarmen onder af en toe roeren. garneer met de schrijfjes tomaat.

 

4 personen

 

voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

 

land : Kenia

gerechtsoort : veganistisch gerecht

 

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells

 

Kenia Home