RAGOUT DAR LELLA VAN KONIJN

 

1 konijn
200 gram uien
200 gram knoflook
200 gram verse tomaten
50 gram tomatenpuree
10 milliliter rode wijnazijn
20 milliliter olijfolie
200 gram aardappelen
500 milliliter frituurolie
tabil
zout
peper
bladpeterselie (om te garneren)

 

Maak het konijn schoon en verwijder de kop. Snijd de rest van het vlees in 8 stukken. Bestrooi de stukken konijn met een klein mespuntje tabil en zout en peper naar smaak. Wrijf de specerijen met de handen goed in het vlees.

Verhit de olijfolie in een pan. Leg de stukken konijn in de hete olie. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin en roer regelmatig, zodat de stukken konijn niet teveel aan de pan gaan vastzitten.

Haal de stukken konijn uit de pan. Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Snijd de tomaten fijn. Doe al deze ingrediŽnten samen met de tomatenpuree in de pan en schenk er een half glaasje water op. Voeg naar smaak tabil aan de saus toe. Laat het geheel eventjes sudderen.

Leg de aangebraden stukken konijn in de saus terug. Schenk er zoveel water op dat alles onder staat. Doe het deksel op de pan en laat het konijn afhankelijk van de grootte 30 tot 45 minuten sudderen.

Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne plakjes. Frituur ze in de hete olie tot chips. Haal ze met een frituurspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Doe als het konijn gaar is een scheutje azijn door de saus. Controleer op smaak. Leg het konijn in de saus op een dienschaal. Garneer de ragout met fijngehakte peterselie en leg de aardappelchips eromheen.

 

4 personen

 

voor- / bereidingstijd : 45 / 60 minuten

 

gebied : TunesiŽ

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : TunesiŽ : Verrukkelijke Mediterrane keuken / Fabien Bellahsen en Daniel Rouche