POULET YASSA (YASSA-KIP)

 

1 kip

5 uien

3 citroenen (sap)

2 chilipepers, fijngehakt

palmolie

 

Verdeel de kip in hanteerbare stukjes. Snijd de uien in ringen en voeg ze met het citroensap en de pepertjes toe aan de kip. Bestrooi de stukjes kip met peper en zout. Laat de kip minstens een uur in deze marinade staan en roer alles af en toe even om.

Verhit de olie en braad de kip met de uitjes hierin even aan. Blus af met de marinade. Bestrooi de kip met nog wat peper en zout en voeg 1 kopje water toe. Dek de pan af en laat het gerecht op een middelhoge warmtebron twee uur smoren.

Geef hier rijst bij.

 

4 - 6 personen

 

(voor)bereidingstijd : 3 - 4 uur

 

land : Senegal

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah