POULET EN BEIGNETS (BEIGNETS VAN KIP)

 

1 kip, in kleine stukjes gesneden

3 eetlepels extra virgin olijfolie

sap van 1 citroen

2 knoflooktenen, uitgeperst

3 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt

75 gram bloem

1 ei

zout

peper

water

olie

citroenpartjes

 

De Tunesische ‘Livornese’ versie van Pollo fritto - poulet en beignets - is een in kleine stukjes gesneden kip, gemarineerd in extra virgin olijfolie, citroensap, uitgeperste knoflook, fijngehakte bladpeterselie, zout en peper. De stukjes kip gaan door een beslagje van bloem, ei, zout en peper, en een klein beetje water om het vloeibaar te maken. Frituur in matig hete olie en dien op met citroenpartjes.

 

2 - 4 personen

 

land : TunesiŽ

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De Joodse keuken : Achthonderd authentieke recepten uit de diaspora / Claudia Roden

 

TunesiŽ Home