POULET AU LAIT DE COCO (KIP IN KOKOSMELK)

 

1 kip

2 uien, fijngehakt

saffraan

suiker

1 kokosnoot

palmolie

 

Verdeel de kip in hanteerbare stukjes. Verhit de olie en braad de kip hierin aan. Neem de stukjes kip uit de pan en zet ze apart.

Fruit in dezelfde olie de uitjes en bestrooi ze met wat peper, zout, saffraan en suiker. Doe als de uitjes glazig zijn de kip weer in de pan. Laat alles op een lagere warmtebron nog ca. 5 minuten bakken.

Open de kokosnoot, rasp het vruchtvlees en roer er wat water doorheen. pers het vocht eruit, tot u ongeveer 1 kopje kokosmelk hebt verkregen. Voeg hier 1 kopje water aan toe.

Doe wat van het geraspte kokos bij de kip en roer even. Schenk de kokosmelk erbij, breng de saus aan de kook en stoof de kip op een middelhoge warmtebron gaar.

Opmerking: U kunt in plaats van een verse kokosnoot ook gedroogde, geraspte kokos (santen) gebruiken, of kokosmelk of -poeder uit blik.

 

4 personen

 

land : Kameroen

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah